Ezt tudtad a hálaadásról?

Többen viszont úgy vélik, hogy a Hálaadás napjának megtartása nem más, mint a több millió indián lemészárlásának megünneplése.

“Az első hivatalos Hálaadás Napja nem egy ünnepélyes összejövetel volt indiánok és Zarándokok között, hanem 700 pequot indián férfi, nő és gyerek lemészárlásának megünneplése”, mondja egy antropológus (embertanász). Kora és betegsége miatt hangja remeg, amint az ünnepről beszél, de a 84 éves William B. Newell erőteljesen beszél a Hálaadás Napjáról. Newell, egy penobscot indián, két egyetemi diploma birtokosa és a Connecticut Állami Egyetem (University of Connecticut) antropológiai (embertani) tanszékének korábbi vezetője volt. “A Hálaadás Napját először hivatalosan a Massachusetts-öböli Gyarmat (Massachusetts Bay Colony) kormányzója hirdette ki 1637-ben, hogy megemlékezzenek 700 férfi, nő és gyerek lemészárlásáról, akik éves zöldkukoricatáncukat ünnepelték – nekik (az indiánoknak) volt tehát ez a hálaadás napja (nem a fehéreknek) – saját házukban”, mondta Newell.

“Ezen a találkozóhelyen ősszegyűlve megtámadták őket a zsoldosok, a hollandok és az angolok. Az indiánokat kiparancsolták az épületből és amint előjöttek, lelőtték őket. A többit pedig élve felégették az épülettel együtt”, mondta.

Forrás

Osszad bátran!

Meg szóljál hozzá...

Szerintem ezeket is látnod kell!

Email küldése
X