Véletlenül futottam bele Gabriele Galimerti oldalába, ahol valami totál király projektet vitt véghez. Az ötletének a neve: Csemege szeretettel (Delicatessen with love – magyarul elég hülyén hangzik :D).

Nos, az olasz úriember imádja a nagymamája főztjét – szerintem mindannyian így vagyunk vele – és kitalálta, hogy összeszedi a világ különböző pontjairól a nagymamákat és azok speciális helyi főztjét. Elsőre természetesen a saját nagymamájával kezdte: mielőtt Gabriele elkezdte világkörüli couchsurfing nagymama főztje kalandját, Marisa (a nagymamája) megfőzte neki a kedvenc ravioliját:

Marisa és a raviolija

Ezután Gabriele körbeutazta a földet és a világ számos országában lencsevégre kapott egy helyi nagymamát a hozzávalókkal, a kész kaját és ami az egészben a legjobb, még a receptet is feltöltötte hozzá! Igazi gasztro kaland:) Érdekes és különleges útja lehetett az úriembernek, megérdemel egy nagy tapsot és egy vállveregetést!

Az egyetlen problémám az egész projekttel, hogy sajnos magyar nagymamát nem keresett fel :(

Segíthetnénk neki ezt a hibát kiküszöbölni!

Van olyan kaja, amit a nagymamád csinál a legjobban? Szeretnéd bemutatni őt? Fotózd le a nagyit a hozzávalókkal úgy, mint Gabriele tette, valamint a kész kaját is, és küld el a két képet meg a recepteket az info@nyultam.com email címre, mi pedig kiegészítjük ezt a projektet egy kis magyaros kalandozással is :)

Tehát várunk minden magyar nyelvterületről recepteket és képeket! Még az is lehet, megszavaztatjuk és a legjobbakat díjazzuk is valami kedves meglepivel :)

Nagyireceptekre fel!

Ízelítőnek még egy pár kép a külföldi nagyikról és főztjükről (ha az összeset látni szeretnéd, akkor KATT IDE):

Thilaga Vadhi, 55 éves – Kuala Lumpur, Malaysia – Nasi Lemak (kókuszos rizs zöldségekkel és sült-szárított szardellával)

Grace Estibero, 82éves – Mumbai, India – Csirke vindaloo

Brigitta Fransson, 70 éves – Stockholm, Sweden – Inkokt Lax – (hideg buggyantott lazac zöldségekkel)

Julia Enaigua, 71 éves – La Paz, Bolivia – Queso Humacha (zöldségek és friss sajtleves) 

Várjuk a Te nagymamád főztjét is!

Osszad bátran!

Meg szóljál hozzá...

Szerintem ezeket is látnod kell!

Email küldése
X