Hallottatok már a szerelmes lányról, aki kővé válva várja az erkélyen, hogy a szerelme hazatérjen?  Ez az erkély Budapesten található, a XIV. kerület Thököly út 61. szám alatt – ha netán valaki meg szeretné nézni.

A legenda:

Az első világháború idején a lakásban egy fiatal házaspár élt. A férfinak a háború idején a frontra kellett utaznia. Ifjú felesége hűségesen várta, míg egy nap a férfi halálhírét hozták, amit a felesége  nem hitt el, úgy érezte, hogy a férfi él, és egy napon hazatér hozzá. Attól kezdve minden nap, minden percét az erkélyen állva töltötte, és várta, hogy a szeretett férfi hazatérjen.

Akkoriban spanyolnátha-járvány tombolt, és a fiatalasszony is megbetegedett. Utolsó leheletéig várta haza szerelmét, végül az erkélykorlátra támaszkodva, az utcát fürkészve érte a halál. Nem tudhatta meg, hogy reménye beigazolódott: halála után néhány nappal  férje hazatért a frontról.

A megözvegyült tiszt vigasztalhatatlan volt. Mély fájdalmában szobrot állíttatott hűséges kedvesének, az erkély ajtaját pedig befalaztatta, hogy többé senki ne léphessen ki rajta.

A szobor még ma is ott áll, a befalazott ajtót pedig – kegyeletből – egyetlen újabb lakó sem bontatta ki.

A történet szép és megható, de a valóság kicsit más :) Íme:

 


Nem mindenkinek jelenik meg az RTL Klub videó beágyazója. Nekik itt a link: http://rtlklub.hu/musorok/fokusz/videok/113689

Osszad bátran!

Meg szóljál hozzá...

Szerintem ezeket is látnod kell!

Email küldése
X