Magyarország és a CRISCO avagy ahány ház annyi szokás

crisco

Hát ezen behalsz, ilyen nincsen!!!!!

Tegnap recepteket nézegettem, és megakadt a szemem egy ismeretlen hozzávalón, a CRISCO-n. Angolul volt a cikk, rákerestem hát, mi lehet vajon ez.

Lássuk, mit sikerült angolul kideríteni, mi is az a CRISCO:

A Crisco a Procter & Gamble terméke, amit 1911. óta forgalmaznak az USA-ban. Ez egy teljes egészében növényi olajokból készült cucc a vaj és a margarin kiváltására. Kiválóan alkalmas főzéshez és sütéshez, előszeretettel használják különböző sütik és torták készítésénél olaj helyett. Amerikai nagyik édességei elképzelhetetlenek enélkül immáron több, mint 100 éve.

crisco-regen

Crisco reklám a régmúltból

crisco-suti

A mai napig nagyon népszerű termék

És most lássuk, mit csinálnak a magyarok a Crisco-val:

Miután elolvastam az angol leírásokat, megnéztem, milyen magyar találatok vannak erre a termékre. Hát, elsőre nem hittem a szememnek, aztán másodjára sem, aztán meg nagyon elkezdtem röhögni!

Így nézett ki a google találati lista:

crisco-google

Igen, jól látjátok: öklözőzsír. Gondoltam valamire, de úgy voltam vele, tuti nem lehet az. Oké, nézzük, mit árulnak az árukeresőn ilyen néven. Hopp, 18-as karika. Ajjajjj, mi lesz ez??? Hát, tessék:

crisco-arukereso

És igen, nálunk a vaj helyettesítő növényi olajat öklözéshez használják síkosítókánt :D Kééééééééééééész :D És több helyen is ezt árulják. Ha netán bizonytalan lennél, hogy ááá, ez tuti nem ugyanaz, akkor nézd csak meg a termék fotóját: bizony, ez a sütikhez használatos cucc, amint a logóból is látszik.

És mekkora biznisz: 2000 ft körül van az ára ha külföldön veszel ilyet, nálunk meg 7-8000-ért árulják ugyanazt :D
Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!!!!!!!!

Email küldése
X