Képlopás tutorial – tanács kezdő tartalom kezelőknek

Bizonyára tudjátok, hogy mi nyíltan bevállaltan lopjuk a szerintünk vicces és érdekes képeket. Ezzel elég sokat dolgozunk, mert egyrészt az internet tele van szeméttel, nehéz tényleg igazán jó képeket találni, ráadásul sokszor a minősége is eléggé ratyi a képeknek, tehát sűrűn kell kicsit javítanunk rajta, adott esetben újra megcsinálni. Nagy örömünkre egyre több helyen látjuk, hogy tőlünk is gátlástalanul lopják tovább a hasonló jellegű oldalak. De ez pozitív, ezek szerint felkerültünk arra a szintre, ahol már ők is érdemesnek találják az oldalunk nézegetését. Szoktunk néha vízjelezni, de mindig igyekszünk úgy, hogy ne legyen zavaró. Ezért könnyű a mi képeinkről leszedni ezt. De mi egyéb jelekből akkor is észrevesszük, ha mi voltunk a forrás:) De sebaj, vegyétek-vigyétek srácok!

Amit viszont nem tudunk hova tenni, amikor valaki lelop egy képet, bevízjelezi magának, de úgy ám, hogy nem hogy továbblopni nem lehet, de még a képet se látod a sok cucctól.

Na mi most szeretnénk egy kis tutoriallal kedveskedni azoknak, akik nem tudják, hogyan működik ez.

Hogyan lopj képet és gátold meg a továbblopását – online lecke képtolvajoknak

1: először is keress egy képet, ami szerinted nagyon vicces, és ugranak rá majd a látogatók

2: a Photoshop smudge tool-jával diszkréten tüntesd el az esetleges eredeti vízjeleket

3: fogd a logód meg a jelmondatod meg a webcímed, és helyezd el úgy a képen, hogy más ne tudja továbblopni tőled. De mindezt úgy, hogy lehetőleg a vízjel átlátszóságát ne vedd le nagyon, hadd lássa mindenki, plusz helyezd el a képen úgy, hogy mindenképpen azt lássák a látogatók. A tartalom kit érdekel, a lényeg a saját logód.

 

Sok sikert kedves kollégák! Reméljük sokat segítettünk ezzel a rövid leckével nektek:)

Email küldése
X