Keresd a különbséget

Keresd meg a különbséget a hajléktalan és a hipster között. Megvan?

Mi az a hipster? Tessék:

Lehet, te is hipster vagy, csak még nem tudsz róla. Nagy esély van erre, ha:

… a 20-as, 30-as éveidben jársz. Persze az évek száma még nem garancia semmire, de a sokszor felnőtt tinédzsereknek nevezett hipsterekben több a fiatalos düh és az elhatárolódás mindenfajta kultúrától, mint a 40-esekben, akiket már nem zavar az, ha egy bizonyos skatulyába sorolják őket.
… saját magad sodorta cigit szívsz. Olcsóbb, menőbb, stílusosabb. Aki sodort cigit szív, általában a figyelem középpontjába kerül, mert olyan érdekes, izgi, nem mainstream ilyet csinálni. És pont ezekre a jelzőkre vágyik minden hipster.

… ha a nagymamád ruháit viseled. Egy geek, ha felvesz egy kötött mintás pulóvert, csak azt mondják rá, a “mama kedvence”. De az igazi hipsteren jól mutatnak az önmagukban szörnyű ruhák, mert hozzá felvesz több még nagyobb szörnyűséget, amelyek végül jó összképet adnak. A nagymama ruhatárának a kifosztását a turkálók, ócskapiacok kizsákmányolása helyettesítheti. Azért pár márkás cuccot is feltétlenül be kell szerezned: The Gap, American Eagle, Abercrombie and Fitch, Hollister és H&M is jó, ha van a szekrényedben.

… ha szeretsz órákat tölteni egy menő kávézóban az Apple laptopod társaságában, és élvezed, ahogy mások az általad nem látott világító almát nézik a laptopodon.
… művelt vagy. Egy igazi hipster egyetemet végzett, érdeklődik a művészetek vagy a matematika és természettudományok iránt. Földrajzosok, törisek, közgázasok szinte kizárva. Emellett nem árt, ha úgy általában mindenről sokat olvasol, legyen nálad mindig Kurt Vonnegut vagy Nabokov, amit az utcán, buszon, metrón előkapsz, hogy mások is lássák, milyen hipster vagy.

… utálod, hogy a kedvenc zenekarod sikeres és ismert lesz. Mert így elkerülhetetlenül újak után kell nézz, hiszen csak így tudod egy asztaltársaságban 10 olyan rettentően misztikus zenekar nevét felsorolni, akiket rajtad kívül senki sem ismer. De hipster vagy akkor is, ha elengedhetetlen megjegyzésként hozzá kell tedd minden nagy zenekarról folytatott beszélgetéshez, hogy “én már akkor hallgattam őket, mikor még a homokozóban a kisvedreken doboltak.” Ezen kívül van pár együttes, amelyet minden hipsternek ismernie kell: The Velvet Underground, Empire Of The Sun, MGMT stb.

… olyan helyekre jársz, ahol épp olyan emberekkel találkozol, mint te. Ideális találkozóhely lehet az, ahol indie zenakarok lépnek fel, vagy ahol egy olyan, szintén hipster havered játszik vadiúj bandájával, aki két hete tanult meg szintizni. Valamint az olyan helyek is esszenciálisak, ahova meghívó alapján lehet bekerülni, hiszen másnap eldicsekedhetsz mindenkinek, hogy a neved ott volt a VIP-listán.

… vegetáriánus vagy. Ha nem eszel húst, általában a zöldek pártján állsz, ami sokszor kapcsolatban van azzal, hogy politikailag is elkötelezett liberális vagy.

… egy “early adopter” vagy. Ha neked volt először a barátaid közt iPodod, iPhone-od, biztos hipster vagy.

… van humorod. De nem akármilyen, mezei humorral kell rendelkezz: egy igazi hipsterhez erős iróniával fűszerezett, szarkasztikus humor illik, és nem szabad nagyon komolyan se vedd magad. Ha kérdeznek, ismételd meg a kérdést, vagy válaszolj szintén kérdéssel, és gondoskodj róla, hogy a válaszaidból mindig érződjön a komolyság teljes hiánya.

Forrás

Email küldése
X