Nyugi van, töltöm az oldalt...

Szavazz a 2024-es olimpiáról!

Szavazz MOST!

Egyetértesz vele, hogy Magyarország rendezze a 2024-es nyári olimpiát?
Szeretnéd, hogy az adófizetők fizessék ki az olimpia költségeit?

Eddig összesen 4509 szavazat érkezett.

Az emberek véleménye nem számít jelen esetben. Nem szólhatunk bele, hogy egy ekkora giga költségvetésű eseményt szeretnénk-e finanszírozni az adónkból.

Ha azt hiszi, hogy a nemzettel mindig és minden áron konzultálni akaró Fidesz konzultálna a budapestiekkel arról, hogy akarnak-e párezer milliárd forintból - a hatástanulmány a korábbi és a 2020-ig megrendezendő olimpiák költségei alapján 35 milliárd dollárral, tízezermilliárd forinttal számol - olimpiát rendezni, téved.
 
Budapesten nem lesz népszavazás az olimpiáról. Azért nem, mert a fővárosi önkormányzat így döntött. Azért döntött így, mert - hogy Tarlós István főpolgármestert idézzem - a népszavazás pusztán politikai haszonszerzésre irányul, hiszen "a lakosságnak kevés az információja ahhoz, hogy felelősen döntsön ebben az ügyben".
 
Abban az ügyben, amiben a parlamenti képviselők amúgy úgy döntöttek, hogy még nem is olvashatták az olimpiáról készült, akkor még nem nyilvános hatástanulmányt (.pdf). De ők politikusok, ők kevés információ alapján is képesek felelős döntést hozni.
 
Hamburgban a hétvégén szavazták le az olimpiát, ahogy korábban Bécsben és Münchenben is.
 
A hamburgi ügydöntő népszavazáson a 51,4 százaléknyian szavaztak az olimpia ellen. Hamburg kiesése és Torontó szeptemberi visszalépése után már csak négy város, Párizs, Róma, Los Angeles és Budapest van versenyben a 2024-es nyári olimpiáért. Róma sokadjára pályázik, legutóbb visszaléptek - igaz, akkor a kormány nem támogatta a rendezést, most meg igen.
 
Tarlós egyébként még kifejtette azt is, hogy ha túl sok népszavazást tartanának, akkor ez az eszköz is devalválódni fog, mint az aláírásgyűjtések.
 
forrás: 444.hu

Most szóljál hozzá...

Email küldése
X